Oferta
Obróbka termiczna
Nasze tacki znajdują zastosowanie w procesach mających na celu dalszą obróbkę termiczną
produktu w zakresie temperatur -30oC do 220oC. Mogą być używane do mrożenia produktów, obróbki termicznej w mikrofalówkach oraz we wszystkich rodzajach pieców w temperaturze do 220oC w czasie do 20 minut. Znajdą również zastosowanie jako opakowania jednostkowe lub zbiorcze w innych branżach.
Przeznaczenie
Wszystkie nasze produkty znajdą zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu spożywczego,
kosmetycznego oraz dekoracyjnego.
Tacki mogą być użyte jako opakowanie jednostkowe, zbiorcze lub foremka do dalszej obróbki
termicznej w następujących branżach:
Wszystkie nasze tacki, futerały i tuby możemy według potrzeb klienta spersonalizować poprzez wypalenie w drewnie logo firmy i/lub nazwy produktu.
PRODUKTY i CHARAKTERYSTYKA PRODUKTÓW
„Typ A” - tacka drewniana okrągła z wkładem papierowym:
→ Rodzaje papieru:
* SILI (SILIDOR)
• pergamin, silikonowany z obu stron
• gramatura – 41 g/m2
• zakres temperatur – od -30oC do 220oC (w piekarniku maksymalnie 20 minut)
• dobra wytrzymałość na wilgotność i tłuszcze
• wypełnienie pojedyncze lub podwójne
*ALU
• (papier, PE, ALU) – wzmocniony warstwą polietylenu i warstwą aluminium
• gramatura 90 g/m2
• zakres temperatur – od -20oC do 80oC
→ Rozmiary:
w ofercie stałej rozmiary od ⌀40 do ⌀240, wysokość od 17 do 60mm.

Więcej informacji na temat dostępnych rozmiarów można znaleźć w zakładce „Tabela rodzajów i rozmiarów”
→ Możliwość wypalenia
→ Zastosowanie:
Wszystkie produkty spożywcze surowe, po wstępnej obróbce jak i do dalszej obróbki termicznej, a także przemysł kosmetyczny, itp

„Typ B” - tacka drewniana okrągła łamana z wkładem papierowym:
→ Rodzaje papieru:
*podklejenie papier niebielony KRAFT 70gsm, klejony do naturalnej okleiny olchowej o
grubości 1mm
* SILI (SILIDOR)
• pergamin, silikonowany z obu stron
• gramatura – 41 g/m2
• zakres temperatur – od -30oC do 220oC (w piekarniku maksymalnie 20 minut)
• dobra wytrzymałość na wilgotność i tłuszcze
• wypełnienie pojedyncze lub podwójne
*ALU
• (papier, PE, ALU) – wzmocniony warstwą polietylenu i warstwą aluminium
• gramatura 90 g/m2
• zakres temperatur – od -20oC do 80oC
→ Rozmiary:
w ofercie stałej rozmiary od ⌀30 do ⌀150, wysokość od 20 do 45mm.
Więcej informacji na temat dostępnych rozmiarów można znaleźć w zakładce „Tabela rodzajów i rozmiarów”
→ Możliwość wypalenia
→ Zastosowanie:
Wszystkie produkty spożywcze surowe, po wstępnej obróbce jak i do dalszej obróbki termicznej, a także przemysł kosmetyczny, itp
„Typ C” - tacka drewniana kwadratowa z wkładem papierowym:
→ Rodzaje papieru:
*podklejenie papier niebielony KRAFT 70g/m2 klejony do naturalnej okleiny olchowej o
grubości 1mm
* SILI (SILIDOR)
• pergamin, silikonowany z obu stron
• gramatura – 41 g/m2
• zakres temperatur – od -30oC do 220oC (w piekarniku maksymalnie 20 minut)
• dobra wytrzymałość na wilgotność i tłuszcze
• wypełnienie pojedyncze
*ALU
• (papier, PE, ALU) – wzmocniony warstwą polietylenu i warstwą aluminium
• gramatura 90 g/m2
• zakres temperatur –od -20oC do 80oC
→ Rozmiary:
w ofercie stałej rozmiary od 50×50 mm do 150×150 mm, wysokość od 25 do 50 mm.

Więcej informacji na temat dostępnych rozmiarów można znaleźć w zakładce „Tabela rodzajów i rozmiarów”
→ Możliwość wypalenia
→ Zastosowanie:
Wszystkie produkty spożywcze surowe, po wstępnej obróbce jak i do dalszej obróbki termicznej, a także przemysł kosmetyczny, itp

„Typ D” - tacka drewniana prostokątna z wkładem papierowym:
→ Rodzaje papieru:
*podklejenie papier niebielony KRAFT 70gsm klejony do naturalnej okleiny olchowej o
grubości 1mm
* SILI (SILIDOR)
• pergamin, silikonowany z obu stron
• gramatura – 41 g/m2
• zakres temperatur – od -30oC do 220oC (w piekarniku maksymalnie 20 minut)
• dobra wytrzymałość na wilgotność i tłuszcze
• wypełnienie pojedyncze
*ALU
• (papier, PE, ALU) – wzmocniony warstwą polietylenu i warstwą aluminium
• gramatura 90 g/m2
• zakres temperatur – od -20oC do 80oC
→ Rozmiary:
w ofercie stałej rozmiary od 90×30 mm do 300×200 mm, wysokość od 20 do 65 mm.
Więcej informacji na temat dostępnych rozmiarów można znaleźć w zakładce „Tabela rodzajów i rozmiarów”
→ Możliwość wypalenia
→ Zastosowanie:
Wszystkie produkty spożywcze surowe, po wstępnej obróbce jak i do dalszej obróbki termicznej, a także przemysł kosmetyczny, itp
„Typ H” - tacka drewniana „koszyk” z wkładem papierowym:
→ Rodzaje papieru:
wypełnienie:
* SILI (SILIDOR)
• pergamin, silikonowany z obu stron
• gramatura – 41 g/m2
• zakres temperatur – od -30oC do 220oC (w piekarniku maksymalnie 20 minut)
• dobra wytrzymałość na wilgotność i tłuszcze
• wypełnienie pojedyncze
*ALU
• (papier, PE, ALU) – wzmocniony warstwą polietylenu i warstwą aluminium
• gramatura 90 g/m2
• zakres temperatur –od -20oC do 80oC
→ Rozmiary:
w ofercie stałej rozmiary od 55×55 mm do 320×220 mm, wysokość od 25 do 70 mm.

Więcej informacji na temat dostępnych rozmiarów można znaleźć w zakładce „Tabela rodzajów i rozmiarów”
→ Możliwość wypalenia
→ Zastosowanie:
Wszystkie produkty spożywcze surowe, po wstępnej obróbce jak i do dalszej obróbki termicznej, a także przemysł kosmetyczny, itp

„Typ T” - tacka drewniana trójkątna z wkładem papierowym:
→ Rodzaje papieru:
*podklejenie papier niebielony KRAFT 70gsm klejony do naturalnej okleiny olchowej o
grubości 1mm
* SILI (SILIDOR)
• pergamin, silikonowany z obu stron
• gramatura – 41 g/m2
• zakres temperatur – od -30oC do 220oC (w piekarniku maksymalnie 20 minut)
• dobra wytrzymałość na wilgotność i tłuszcze
• wypełnienie pojedyncze
*ALU
• (papier, PE, ALU) – wzmocniony warstwą polietylenu i warstwą aluminium
• gramatura 90 g/m2
• zakres temperatur – od -20oC do 80oC
→ Rozmiary:
w ofercie stałej rozmiary 50x50x50x20 mm, 120x60x20 mm.
→ Możliwość wypalenia logo
→ Zastosowanie:
Wszystkie produkty spożywcze surowe, po wstępnej obróbce jak i do dalszej obróbki termicznej, a także przemysł kosmetyczny, itp
„Typ O” - tacka drewniana owalna z wkładem papierowym:
→ Rodzaje papieru:
* SILI (SILIDOR)
• pergamin, silikonowany z obu stron
• gramatura – 41 g/m2
• zakres temperatur – od -30oC do 220oC (w piekarniku maksymalnie 20 minut)
• dobra wytrzymałość na wilgotność i tłuszcze
• wypełnienie pojedyncze lub podwójne
*ALU
• (papier, PE, ALU) – wzmocniony warstwą polietylenu i warstwą aluminium
• gramatura 90 g/m2
• zakres temperatur – od -20oC do 80oC
→ Rozmiary:
W ofercie stałej rozmiary 70×40 do 260x170mm.

Więcej informacji na temat dostępnych rozmiarów można znaleźć w zakładce „Tabela rodzajów i rozmiarów”
→ Możliwość wypalenia
→ Zastosowanie:
Wszystkie produkty spożywcze surowe, po wstępnej obróbce jak i do dalszej obróbki termicznej, a także przemysł kosmetyczny, itp

„Typ ED” - futerał drewniany:
W całości wykonany ze sklejki drewnianej, pełny lub z tzw. z „oknem”, z rączką lub zamykaniem wykonanym z rzemienia skórzanego.
→ Rozmiary:
w ofercie stałej rozmiary od ⌀70 do ⌀85, długość od 270 do 335 mm, lub owalne ⌀75-
120 długość od 250mm do 335mm.
Więcej informacji na temat dostępnych rozmiarów można znaleźć w zakładce „Tabela rodzajów i rozmiarów”
→ Możliwość wypalenia logo
→ Zastosowanie:
Wszystkie produkty spożywcze stałe typu galaretki twarde, pralinki, ciastka, a także przemysł
kosmetyczny, dekoracyjny, alkoholowy oraz jako opakowanie na przybory piśmiennicze, farby, przybory krawieckie, etc.
„Typ E” - tuba drewniana:
Wykonana w całości ze sklejki drewnianej, pełna lub z tzw. z „oknem”, z wklejonym dnem i zamykaniem.
→ Rozmiary:
w ofercie stałej rozmiary od ⌀45 do ⌀210, wysokość od 125 do 400 mm, lub owalne ⌀55-88
i wysokości 100mm oraz ⌀100-190 i wysokości 305 mm.
Więcej informacji na temat dostępnych rozmiarów można znaleźć w zakładce „Tabela rodzajów i rozmiarów”
→ Możliwość wypalenia logo
→ Zastosowanie:
Głownie jako opakowanie na wyroby alkoholowe a także przemysł kosmetyczny, dekoracyjny, etc.


Więcej informacji na temat dostępnych rozmiarów można znaleźć w zakładce „Tabela rodzajów i rozmiarów”
→ Możliwość wypalenia logo
→ Zastosowanie:
Wszystkie produkty spożywcze surowe, po wstępnej obróbce jak i do dalszej obróbki termicznej, jako opakowania „na wynos” a także przemysł kosmetyczny, itp
Typ AA „COCOTTE”- tacka drewniana okrągła z wkładem papierowym:
→ Rodzaje papieru:
* SILI (SILIDOR)
• pergamin, silikonowany z obu stron
• gramatura – 41 g/m2
• zakres temperatur – od -30oC do 220oC (w piekarniku maksymalnie 20 minut)
• dobra wytrzymałość na wilgotność i tłuszcze
• wypełnienie pojedyncze lub podwójne
*ALU
• (papier, PE, ALU) – wzmocniony warstwą polietylenu i warstwą aluminium
• gramatura 90 g/m2
• zakres temperatur – od -20oC do 80oC
* PRZYKRYCIE
• Folia celulozowa 100% biodegradowalna
• gramatura 80g/m2
• zakres temperatur – od -30oC do 220oC (w piekarniku maksymalnie 20 minut)
→ Rozmiary:
w ofercie stałej rozmiary od ⌀50 do ⌀130, wysokość od 35 do 50mm.
„Typ AP -FLAT RINGS” pierścienie drewniane składane samodzielnie:
W całości wykonane ze sklejki drewnianej.
• zakres temperatur – od -40oC do 220oC (w piekarniku maksymalnie 20 minut)
→ Rozmiary:
w ofercie stałej rozmiary od ⌀200 do ⌀280, wysokość od 25 do 50mm.
Więcej informacji na temat dostępnych rozmiarów można znaleźć w zakładce „Tabela rodzajów i rozmiarów”
→ Możliwość wypalenia logo
→ Zastosowanie:
Do wypieku ciast okrągłych.

Kontakt
Jeżeli mają Państwo pytania odnośnie naszych produktów, oczekują realizacji innych niż zaproponowane przez nas, prosimy o kontakt:
Derrien Wood Packaging Sp. z o.o.
Obrzębin 80 c
62-700 Turek
Polska
tel: +48 603 057 673 • +33 651 58 99 61
email: [email protected]
www.derrien-wood-packaging.com