Oferta

Obróbka termiczna

Nasze tacki znajdują zastosowanie w procesach mających na celu dalszą obróbkę termiczną

produktu w zakresie temperatur -30oC do 220oC. Mogą być używane do mrożenia produktów, obróbki termicznej w mikrofalówkach oraz we wszystkich rodzajach pieców w temperaturze do 220oC w czasie do 20 minut. Znajdą również zastosowanie jako opakowania jednostkowe lub zbiorcze w innych branżach.

Przeznaczenie

Wszystkie nasze produkty znajdą zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu spożywczego,

kosmetycznego oraz dekoracyjnego.

Tacki mogą być użyte jako opakowanie jednostkowe, zbiorcze lub foremka do dalszej obróbki

termicznej w następujących branżach:

Ciastkarstwo, piekarnictwo
polecamy tacki okrągłe (A,B,AA,AP), kwadratowe (C), prostokątne (D), koszyki (H), tacki owalne (O), papierowe ORIGAM’S, futerały (ED) oraz trójkątne (T) do degustacji, indywidualnych porcji, koktajli, sorbetów, wypieku ciast, deserów na gorąco, babeczek, pieczywa, przekąsek, ciastek, galaretek twardych, pralinek, opakowanie jednostkowe lub zbiorcze dla ciastek, wypieków i innych
Przetwórstwo mięsne
polecamy tacki okrągłe (A,B,AA), kwadratowe (C), prostokątne (D), koszyki (H), tacki owalne (O), papierowe ORIGAM’S oraz trójkątne (T) do degustacji, indywidualnych porcji, zapiekania przekąsek, pasztecików, oraz jako opakowanie dla wędlin, kiełbas i innych wyrobów garmażeryjnych
Mleczarstwo
polecamy tacki okrągłe (A,B,AA), kwadratowe (C), prostokątne (D), koszyki (H), tacki owalne (O), papierowe ORIGAM’S oraz trójkątne (T) do degustacji, przechowywania lodów, serów pleśniowych, twardych, a także innych wyrobów garmażeryjnych oraz jako opakowanie jednostkowe lub zbiorcze
Owocowo-warzywna
polecamy tacki okrągłe (A,B,AA), kwadratowe (C), prostokątne (D), koszyki (H), tacki owalne (O), oraz trójkątne (T) jako ekologiczne opakowanie jednostkowe lub zbiorcze dla owoców i warzyw świeżych jako alternatywa dla stosowanych obecnie opakowań plastikowych lub do podgrzewania i zapiekania gotowych dań warzywnychprzechowywania lodów, serów pleśniowych, twardych, a także innych wyrobów garmażeryjnych oraz jako opakowanie jednostkowe lub zbiorcze
Catering, garmażerka, obsługa, produkcja dań gotowych
polecamy tacki okrągłe (A,B,AA), kwadratowe (C), prostokątne (D), koszyki (H), tacki owalne (O), papierowe ORIGAM’S oraz trójkątne (T) do degustacji, indywidualnych porcji, jako opakowanie jednostkowe lub zbiorcze oraz foremka do dalszej obróbki termicznej
Kosmetyka
polecamy tacki okrągłe (A,B,AA), kwadratowe (C), prostokątne (D), koszyki niskie (H), tacki owalne (O), oraz trójkątne (T) jako opakowanie samodzielne np. dla mydeł lub zbiorcze – futerały (ED) dla zestawu kosmetyków
Przemysł alkoholowy
tuby (E) jako samodzielne opakowanie dla 1 butelki lub 2 oraz futerały (ED) dla zestawu alkoholi

Wszystkie nasze tacki, futerały i tuby możemy według potrzeb klienta spersonalizować poprzez wypalenie w drewnie logo firmy i/lub nazwy produktu.

PRODUKTY i CHARAKTERYSTYKA PRODUKTÓW

„Typ A” - tacka drewniana okrągła z wkładem papierowym:

Rodzaje papieru:

* SILI (SILIDOR)

pergamin, silikonowany z obu stron

gramatura – 41 g/m2

zakres temperatur – od -30oC do 220oC (w piekarniku maksymalnie 20 minut)

dobra wytrzymałość na wilgotność i tłuszcze

wypełnienie pojedyncze lub podwójne

*ALU

(papier, PE, ALU) – wzmocniony warstwą polietylenu i warstwą aluminium

gramatura 90 g/m2

zakres temperatur – od -20oC do 80oC

Rozmiary:

w ofercie stałej rozmiary od 40 do 240, wysokość od 17 do 60mm.

 

Więcej informacji na temat dostępnych rozmiarów można znaleźć w zakładce „Tabela rodzajów i rozmiarów”

Możliwość wypalenia

Zastosowanie:

Wszystkie produkty spożywcze surowe, po wstępnej obróbce jak i do dalszej obróbki termicznej, a także przemysł kosmetyczny, itp

„Typ B” - tacka drewniana okrągła łamana z wkładem papierowym:

Rodzaje papieru:

*podklejenie papier niebielony KRAFT 70gsm, klejony do naturalnej okleiny olchowej o

grubości 1mm

* SILI (SILIDOR)

pergamin, silikonowany z obu stron

gramatura – 41 g/m2

zakres temperatur – od -30oC do 220oC (w piekarniku maksymalnie 20 minut)

dobra wytrzymałość na wilgotność i tłuszcze

wypełnienie pojedyncze lub podwójne

*ALU

(papier, PE, ALU) – wzmocniony warstwą polietylenu i warstwą aluminium

gramatura 90 g/m2

zakres temperatur – od -20oC do 80oC

Rozmiary:

w ofercie stałej rozmiary od 30 do 150, wysokość od 20 do 45mm.

Więcej informacji na temat dostępnych rozmiarów można znaleźć w zakładce „Tabela rodzajów i rozmiarów”

Możliwość wypalenia

Zastosowanie:

Wszystkie produkty spożywcze surowe, po wstępnej obróbce jak i do dalszej obróbki termicznej, a także przemysł kosmetyczny, itp

„Typ C” - tacka drewniana kwadratowa z wkładem papierowym:

Rodzaje papieru:

*podklejenie papier niebielony KRAFT 70g/m2 klejony do naturalnej okleiny olchowej o

grubości 1mm

* SILI (SILIDOR)

pergamin, silikonowany z obu stron

gramatura – 41 g/m2

zakres temperatur – od -30oC do 220oC (w piekarniku maksymalnie 20 minut)

dobra wytrzymałość na wilgotność i tłuszcze

wypełnienie pojedyncze

*ALU

(papier, PE, ALU) – wzmocniony warstwą polietylenu i warstwą aluminium

gramatura 90 g/m2

zakres temperatur –od -20oC do 80oC

Rozmiary:

w ofercie stałej rozmiary od 50×50 mm do 150×150 mm, wysokość od 25 do 50 mm.

Więcej informacji na temat dostępnych rozmiarów można znaleźć w zakładce „Tabela rodzajów i rozmiarów”

Możliwość wypalenia

Zastosowanie:

Wszystkie produkty spożywcze surowe, po wstępnej obróbce jak i do dalszej obróbki termicznej, a także przemysł kosmetyczny, itp

„Typ D” - tacka drewniana prostokątna z wkładem papierowym:

Rodzaje papieru:

*podklejenie papier niebielony KRAFT 70gsm klejony do naturalnej okleiny olchowej o

grubości 1mm

* SILI (SILIDOR)

pergamin, silikonowany z obu stron

gramatura – 41 g/m2

zakres temperatur – od -30oC do 220oC (w piekarniku maksymalnie 20 minut)

dobra wytrzymałość na wilgotność i tłuszcze

wypełnienie pojedyncze

*ALU

(papier, PE, ALU) – wzmocniony warstwą polietylenu i warstwą aluminium

gramatura 90 g/m2

zakres temperatur – od -20oC do 80oC

Rozmiary:

w ofercie stałej rozmiary od 90×30 mm do 300×200 mm, wysokość od 20 do 65 mm.

Więcej informacji na temat dostępnych rozmiarów można znaleźć w zakładce „Tabela rodzajów i rozmiarów”

Możliwość wypalenia

Zastosowanie:

Wszystkie produkty spożywcze surowe, po wstępnej obróbce jak i do dalszej obróbki termicznej, a także przemysł kosmetyczny, itp

„Typ H” - tacka drewniana „koszyk” z wkładem papierowym:

Rodzaje papieru:

wypełnienie:

* SILI (SILIDOR)

pergamin, silikonowany z obu stron

gramatura – 41 g/m2

zakres temperatur – od -30oC do 220oC (w piekarniku maksymalnie 20 minut)

dobra wytrzymałość na wilgotność i tłuszcze

wypełnienie pojedyncze

*ALU

(papier, PE, ALU) – wzmocniony warstwą polietylenu i warstwą aluminium

gramatura 90 g/m2

zakres temperatur –od -20oC do 80oC

Rozmiary:

w ofercie stałej rozmiary od 55×55 mm do 320×220 mm, wysokość od 25 do 70 mm.

Więcej informacji na temat dostępnych rozmiarów można znaleźć w zakładce „Tabela rodzajów i rozmiarów”

Możliwość wypalenia

Zastosowanie:

Wszystkie produkty spożywcze surowe, po wstępnej obróbce jak i do dalszej obróbki termicznej, a także przemysł kosmetyczny, itp

„Typ T” - tacka drewniana trójkątna z wkładem papierowym:

Rodzaje papieru:

*podklejenie papier niebielony KRAFT 70gsm klejony do naturalnej okleiny olchowej o

grubości 1mm

* SILI (SILIDOR)

pergamin, silikonowany z obu stron

gramatura – 41 g/m2

zakres temperatur – od -30oC do 220oC (w piekarniku maksymalnie 20 minut)

dobra wytrzymałość na wilgotność i tłuszcze

wypełnienie pojedyncze

*ALU

(papier, PE, ALU) – wzmocniony warstwą polietylenu i warstwą aluminium

gramatura 90 g/m2

zakres temperatur – od -20oC do 80oC

Rozmiary:

w ofercie stałej rozmiary 50x50x50x20 mm, 120x60x20 mm.

Możliwość wypalenia logo

Zastosowanie:

Wszystkie produkty spożywcze surowe, po wstępnej obróbce jak i do dalszej obróbki termicznej, a także przemysł kosmetyczny, itp

„Typ O” - tacka drewniana owalna z wkładem papierowym:

Rodzaje papieru:

* SILI (SILIDOR)

pergamin, silikonowany z obu stron

gramatura – 41 g/m2

zakres temperatur – od -30oC do 220oC (w piekarniku maksymalnie 20 minut)

dobra wytrzymałość na wilgotność i tłuszcze

wypełnienie pojedyncze lub podwójne

*ALU

(papier, PE, ALU) – wzmocniony warstwą polietylenu i warstwą aluminium

gramatura 90 g/m2

zakres temperatur – od -20oC do 80oC

Rozmiary:

W ofercie stałej rozmiary 70×40 do 260x170mm.

Więcej informacji na temat dostępnych rozmiarów można znaleźć w zakładce „Tabela rodzajów i rozmiarów”

Możliwość wypalenia

Zastosowanie:

Wszystkie produkty spożywcze surowe, po wstępnej obróbce jak i do dalszej obróbki termicznej, a także przemysł kosmetyczny, itp

„Typ ED” - futerał drewniany:

W całości wykonany ze sklejki drewnianej, pełny lub z tzw. z „oknem”, z rączką lub zamykaniem wykonanym z rzemienia skórzanego.

Rozmiary:

w ofercie stałej rozmiary od 70 do 85, długość od 270 do 335 mm, lub owalne 75-

120 długość od 250mm do 335mm.

Więcej informacji na temat dostępnych rozmiarów można znaleźć w zakładce „Tabela rodzajów i rozmiarów”

Możliwość wypalenia logo

Zastosowanie:

Wszystkie produkty spożywcze stałe typu galaretki twarde, pralinki, ciastka, a także przemysł

kosmetyczny, dekoracyjny, alkoholowy oraz jako opakowanie na przybory piśmiennicze, farby, przybory krawieckie, etc.

 

„Typ E” - tuba drewniana:

Wykonana w całości ze sklejki drewnianej, pełna lub z tzw. z „oknem”, z wklejonym dnem i zamykaniem.

Rozmiary:

w ofercie stałej rozmiary od 45 do 210, wysokość od 125 do 400 mm, lub owalne 55-88

i wysokości 100mm oraz 100-190 i wysokości 305 mm.

Więcej informacji na temat dostępnych rozmiarów można znaleźć w zakładce „Tabela rodzajów i rozmiarów”

Możliwość wypalenia logo

Zastosowanie:

Głownie jako opakowanie na wyroby alkoholowe a także przemysł kosmetyczny, dekoracyjny, etc.

Więcej informacji na temat dostępnych rozmiarów można znaleźć w zakładce „Tabela rodzajów i rozmiarów”

Możliwość wypalenia logo

Zastosowanie:

Wszystkie produkty spożywcze surowe, po wstępnej obróbce jak i do dalszej obróbki termicznej, jako opakowania „na wynos” a także przemysł kosmetyczny, itp

Typ AA „COCOTTE”- tacka drewniana okrągła z wkładem papierowym:

Rodzaje papieru:

* SILI (SILIDOR)

pergamin, silikonowany z obu stron

gramatura – 41 g/m2

zakres temperatur – od -30oC do 220oC (w piekarniku maksymalnie 20 minut)

dobra wytrzymałość na wilgotność i tłuszcze

wypełnienie pojedyncze lub podwójne

*ALU

(papier, PE, ALU) – wzmocniony warstwą polietylenu i warstwą aluminium

gramatura 90 g/m2

zakres temperatur – od -20oC do 80oC

* PRZYKRYCIE

Folia celulozowa 100% biodegradowalna

gramatura 80g/m2

zakres temperatur – od -30oC do 220oC (w piekarniku maksymalnie 20 minut)

Rozmiary:

w ofercie stałej rozmiary od 50 do 130, wysokość od 35 do 50mm.

„Typ AP -FLAT RINGS” pierścienie drewniane składane samodzielnie:

W całości wykonane ze sklejki drewnianej.

zakres temperatur – od -40oC do 220oC (w piekarniku maksymalnie 20 minut)

Rozmiary:

w ofercie stałej rozmiary od 200 do 280, wysokość od 25 do 50mm.

Więcej informacji na temat dostępnych rozmiarów można znaleźć w zakładce „Tabela rodzajów i rozmiarów”

Możliwość wypalenia logo

Zastosowanie:

Do wypieku ciast okrągłych.

Kontakt

Jeżeli mają Państwo pytania odnośnie naszych produktów, oczekują realizacji innych niż zaproponowane przez nas, prosimy o kontakt:

Derrien Wood Packaging Sp. z o.o.

Obrzębin 80 c

62-700 Turek

Polska

tel: +48 603 057 673 +33 651 58 99 61

email: [email protected]

www.derrien-wood-packaging.com